Venpasta Med Köttfärssås

Venpasta med köttfärs

500gr nötfärs
2 gula lökar
1 stor eller två mellanstora morötter
1 hg rotselleri
2 msk tomatpuré
3 burkar krossade tomater
1/2 kruka färsk basilika
1 msk oregano
2-3 vitlöksklyftor
Salt, vitpeppar, chillipulver, cayennepeppar

Börja med att hacka löken och lägg den i en skål. Skala och riv morötter samt selleri på det grova sidan av rivjärnet. Sätt en gjutjärnsgryta på spisen på medelvärme. När grytan är varm, bryn köttet i lite rapsolja, det skall bli grynigt så rör hela tiden. Tillsätt sedan grönsakerna. Låt puttra tills de är mjuka. Salta, peppra, häll i den hackade vitlöken, halva krukan basilika i fint skurna blad, oreganon samt lite chilli och cayennepeppar efter smak. Låt tomatpurén steka med en liten stund så att det söta kommer fram från tomaterna. Häll sedan i de krossade tomaterna, låt puttra i ett par timmar och smaka av med lite tomatketchup om så önskas.