Vem är jag?
Jag föddes 1954 i Hjärnarp på Hallandsåsen. Jag har under livet flyttat runt lite här och var i Skåne. Bland annat har jag tidvis bott i Klippan, Billinge, Östra Ljungby, Jonstorp och Helsingborg men har av någon underlig anledning hamnat i Göteborg där jag bor för närvarande.

Mitt stora matintresse började i mina föräldrars butik i Östra Ljungby där jag började arbeta när jag var 18. Där gjorde vi egna leverpastejer, syltor av alla de slag (rullsylta, pressylta, kalvsylta, kalvrulader), aladåber och kokta skinkor. Verksamheten flyttades sedermera till Jonstorp där vi byggde en ny butik som fick namnet CA-Hallen efter min far Carl-Axel. Där utvecklade vi sortimentet vidare med sillinläggningar olika sorters gravade laxar. Där lyckades jag få tidningen Gourmet´s Diplom För God Matkunskap. Jag startade en cateringverksamhet med matlagning på beställning vilket blev väl mottaget. Detta varade i 20 år tills min bror och jag bestämde oss för att sälja butiken.

Efter det startade jag en butik med kött och delikatesser i Helsingborgs city med inriktning på kött av god kvalité, fågel, vilt och massor utav färdiglagad mat. Jag drev även en cateringverksamhet i anslutning till butiken för bröllop, privata fester och ofentliga sammankomster. Allt från små tillställningar till att göra maten för invigningen av H99 med en galabuffé till 600 personer.

Efter en tids sjukdom då jag tvingades sälja min butik i Helsingborg är jag nu "tillbaks" och jobbar i saluhallen i Göteborg. Efter diverse påtryckningar (och rent tjat!) från bekanta och tidigare kunder så tillkom den här hemsidan.

Då jag, som de flesta skåningar, älskar mat så tänkte jag passa på och sprida ett stycke skånsk matglädje till alla som är intresserade. Givetvis är mina erfarenheter och recept starkt färgade av mitt skånska påbrå, även om inte bara renodlat skånsk mat avhandlas. En del av recepten kanske kan uppfattas som väl tilltagna, men för en skåning är det helt normalt!

Mycket glädje!
Mvh
Staffan Svensson