Har du aldrig tillsatt citronsaft i kondenserad mjölk?.
Prova att göra den här, du kommer inte att ångra dig!.
Den sura komponenten förstör inte sötman alls.
Tvärtom, en intressant smaknot kommer att framträda.
Dessutom kommer konsistensen av den kondenserade mjölken att förbättras: den blir till en perfekt grädde.
Yulia Arkhipova, en expert på Belnovosti online-utgåva inom matlagning, en kock, en bagare i den fjärde kategorin, berättade om ett ovanligt kulinariskt trick.
Hur man förbereder välsmakande grädde
Pressa först saften från en citron.
Passera denna vätska genom en sikt: citrusfruktens fruktkött och kärnor får inte hamna i den kondenserade mjölken.
Den resulterande volymen av citronsaft räcker för en burk söt produkt.
Överför den kondenserade mjölken till en skål, tillsätt den sura vätskan och ’bearbeta’ innehållet i behållaren med en mixer.
Detta kommer att resultera i en perfekt grädde som är otroligt mjuk.
Lite syrlighet kommer väl till pass.
Massan blir otroligt aptitretande och passar bra till bullar, limpor och kex.
Tidigare fick gourmeter höra om en tillsats som gör jordgubbssylt mycket välsmakande.