HomeUncategorizedHur man gör ”General's” lard: sådan utsökt lard du aldrig har smakat

Hur man gör ”General’s” lard: sådan utsökt lard du aldrig har smakat

Lard är älskad av många människor.Och ’generalens’ ister? De som har smakat det säger att det är omöjligt att slita sig från det.

Varför namnet? Tydligen för att den tunna isterbiffen har lager av mört kött, som liknar generalens kavajslag.

Enligt Yulia Arkhipova, en kock, bagare i den fjärde kategorin, en expert på Belnovosti-nätverksutgåvan inom matlagning, uppskattas denna ister av många människor för att en gris bara gör 4 kilo av produkten.

Så här är receptet för att göra ’general’.Du kommer att behöva: ett kilo ister, senap (60-70 gram), malet svart och aromatisk peppar.

Du behöver också vitlök (40-50 gram), lagerblad (5-6 bitar), rökt paprika och sojasås (några droppar).

Börja matlagningen med att blötlägga ister i vatten med salt (25 gram salt per 1 liter vatten).Blötlägg i 4-6 timmar.

Ta sedan upp det ur vattnet och torka det med en handduk, gnid det sedan med senap, malen peppar och riven vitlök, tillsätt malen paprika och sojasås.

Vik sedan isterbiffen på mitten (med skinnsidan utåt) och lägg lagerbladet inuti.

Låt sedan produkten marinera i 4 till 6 timmar.

Efter denna tidsperiod rullar du ister i folie och lägger den i ugnen i 40 minuter (temperatur – 190 grader Celsius).

Ta sedan ut den, linda upp folien och se om skalet är brunt.Om inte, lämna i ugnen i ytterligare 10-12 minuter, men vid 200 grader.

Tidigare berättade vi hur man gör utsökt jordgubbssylt med choklad.

Erik Andersson
Erik Andersson
Matlagning är min passion och mitt sätt att utforska världen. Genom mina recept vill jag dela med mig av min kärlek till skånska smaker och traditioner, samtidigt som jag experimenterar med nya ingredienser och tekniker. Följ med mig på en kulinarisk resa genom Skåne och upptäck rätter som både överraskar och inspirerar.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Mest populära

Så detta omedelbart efter tomater: 5% av sommarborna känner till detta trick

Ett av de bästa sätten att återställa jord efter tomater är att så gröngödsel..Vi berättar vilken gröngödsel du ska plantera efter tomater.Vilken gröngödsel...

Hur man matar pioner just nu: erfarna sommarbor har avslöjat sina hemligheter

Om du har pioner som växer i din dacha, så är det nu ett bra tillfälle att förbereda växterna för vintern.. En av...

Varför gourmeter föredrar att dricka kaffe med kokosmjölk: du kommer att bli förvånad

Många tror att människor som väljer alternativa mjölkalternativ på kaféer helt enkelt vill sticka ut från resten.. Detta är en missuppfattning. Komjölk har...

Vad man ska göra med jorden efter att ha skördat potatis för att bli av med trådmask: pålitliga alternativ

Vissa sommarboende har kämpat mot trådmask i flera år, men detta ger inga resultat.. Andra lyckas besegra skadedjuret på kort tid..Som det visar...

Senaste kommentarerna