Erfarna hemmafruar har länge insett att det är mycket lättare att frysa dill för vintern än att torka den, än mindre att odla den färsk.
Men frysning försvinner inte bara heller.Du måste lära dig 3 knep, tack vare vilka på vintern att skilja frusen dill från färsk dill är osannolikt att lyckas.
Vår tidnings expert Julia Arkhipova, en kock och fjärde klassens bagare, berättar för oss hur man fryser dill.
Trick ett
Dill bör inte tvättas före frysning.Faktum är att gröna aktivt absorberar fukt, vilket efter frysning kommer att påverka smak och utseende.
Rätt sak att göra är att välja rena och färska grenar för frysning.
Trick två
Du kan frysa grenar av gröna hela, men hackade är bättre.
Men skärningen får inte vara alltför fin, eftersom grönsakerna förlorar sin smak och arom tillsammans med saften när de tinas upp.
Trick tre
Det kanske viktigaste är behållaren.Du vill inte frysa in dill i en stor burk som du måste ta ut ur frysen varje gång du ska laga mat med örterna.Temperaturväxlingar påverkar både smak och kvalitet.
Därför är det bäst att packa ner grönsakerna i små burkar eller påsar.
Tidigare berättade vi hur man lagar pilaf från pasta.