Det är viktigt att kunna skära lök utan revor, eftersom denna komponent används i nästan alla huvudrätter..
Men svavlet som finns i kompositionen orsakar ofta tårar även för de starkaste och mest motståndskraftiga människorna..
Därför är det värt att använda välkända kulinariska hemligheter i din praktik, kocken Yulia Arkhipova, en expert på matlagningsområdet i vår tidning, delar sin erfarenhet.
Vilka knep kan hjälpa?
Kylskåp
Många vet att lök förlorar en del av sin förmåga att orsaka tårar om den ligger på kylhyllan i tio minuter.
Efter detta kan du säkert strimla den.
Frys
Det är här kniven ska ’vila’ innan du börjar laga mat.Du kan lämna tillbehöret i 5-10 minuter.Detta kommer att vara tillräckligt för att undvika gråt när du arbetar med en båge.
Tallrik med kallt vatten
Behöver du hacka mer än en lök är det värt att vara på den säkra sidan.Du måste hälla kallt vatten i plattan.Om möjligt, lägg till några isbitar.
Placera behållaren på bordet och bearbeta kniven med jämna mellanrum under tillagningsprocessen.