Torkade karljohansvampar är ett utmärkt tillskott till såser, soppor och andra rätter och ger dem en oförglömlig smak.
Dessutom, enligt experten från BelNovosti online-utgåva, kocken Yulia Arkhipova, för denna matlagningsmetod måste du göra minsta ansträngning.
Vilka svampar kan torkas
Unga och fasta vita svampar bör skickas för torkning.Hattarna ska vara fasta och svamparna under hattarna ska vara ljusa och täta.
Ytterligare en viktig punkt: torka inte maskiga svampar.Försök att plocka exemplar som är fria från maskskador eller, åtminstone, ta bort alla maskiga områden.
Hur man förbereder vita för torkning
Det finns inget behov av att tvätta svampen – det enda du behöver göra: skär de stora svamparna i bitstora bitar.Om svampen är lika stor som ditt finger kan du dela den i topp och stjälk, och om den är ännu större kan du skära den i fjärdedelar.
Vad är det bästa sättet att torka porcini-svampar
Den bästa metoden anses vara att torka i den friska luften på ett naturligt sätt.Varför är det så? Svaret är i kompositionen: vitamin D finns kvar i svampar som torkas på detta sätt.
För att göra detta, trä svampen på ett snöre och lämna dem ute på en varm dag – inte i öppen sol utan i skuggan.