HomeUncategorizedHur man gör grumlig buljong klar igen: alla hemmafruar borde känna till...

Hur man gör grumlig buljong klar igen: alla hemmafruar borde känna till detta kulinariska trick

För att förbereda en klar buljong räcker det inte med enbart teori – du behöver också ha praktisk erfarenhet..

Om du saknar det senare måste du ta råd från en expert från BelNovosti-nätverkets publikation, kocken Yulia Arkhipova – hon berättade varför maträtten kan bli grumlig och hur man undviker vanliga misstag.

Val av kött

Det är värt att börja med huvudkomponenten i vilken buljong som helst – kött.Dess val påverkar i hög grad graden av transparens hos buljongen.Det bästa alternativet är kött på benet, vilket kommer att göra rätten rik och ge den en djup smak.

Om ditt mål är att få en kristallklar buljong, se till att köttbiten du väljer är fri från fett och filmer.

Tillagningstemperatur och tid

I det inledande skedet måste du koka upp vattnet och slå på värmen till maximalt.När du ser innehållet i pannan koka, sänk värmen till låg och låt locket stå på glänt.

Fortsätt koka på låg värme – på detta sätt kommer buljongen att sjuda, och dess ingredienser kommer jämnt att frigöra sin smak utan att bilda suspension eller grumlighet.

Salt och grönsaker

Salt kan också påverka buljongens klarhet, så det rekommenderas att tillsätta det i slutet av tillagningen.

Om din buljong innehåller grönsaker, lägg dem i pannan efter att ha skurit dem i stora bitar – annars kommer de säkert att sönderfalla och göra buljongen grumlig.Det är förresten bättre att lägga till grönsaker när buljongen nästan är klar.

Skala

Och slutligen, glöm inte att ta bort skalan i tid med hjälp av en hålslev.Detta är nödvändigt för att skålen ska behålla sin transparens.

Erik Andersson
Erik Andersson
Matlagning är min passion och mitt sätt att utforska världen. Genom mina recept vill jag dela med mig av min kärlek till skånska smaker och traditioner, samtidigt som jag experimenterar med nya ingredienser och tekniker. Följ med mig på en kulinarisk resa genom Skåne och upptäck rätter som både överraskar och inspirerar.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Mest populära

Så detta omedelbart efter tomater: 5% av sommarborna känner till detta trick

Ett av de bästa sätten att återställa jord efter tomater är att så gröngödsel..Vi berättar vilken gröngödsel du ska plantera efter tomater.Vilken gröngödsel...

Hur man matar pioner just nu: erfarna sommarbor har avslöjat sina hemligheter

Om du har pioner som växer i din dacha, så är det nu ett bra tillfälle att förbereda växterna för vintern.. En av...

Varför gourmeter föredrar att dricka kaffe med kokosmjölk: du kommer att bli förvånad

Många tror att människor som väljer alternativa mjölkalternativ på kaféer helt enkelt vill sticka ut från resten.. Detta är en missuppfattning. Komjölk har...

Vad man ska göra med jorden efter att ha skördat potatis för att bli av med trådmask: pålitliga alternativ

Vissa sommarboende har kämpat mot trådmask i flera år, men detta ger inga resultat.. Andra lyckas besegra skadedjuret på kort tid..Som det visar...

Senaste kommentarerna