HomeUncategorized'Är du säker på att du kan steka vanliga ägg?': kocken avslöjade...

’Är du säker på att du kan steka vanliga ägg?’: kocken avslöjade fyra regler – många vet inte tricket

Koka äggröra. Det verkar, vad kan vara enklare?.

Många amatörkockar är helt övertygade om att de kan klara av skapandet av denna enkla rätt utan problem..

Men det finns flera nyanser som måste beaktas!

Ett misstag och de stekta äggen blir inte särskilt välsmakande.Dessutom kan en misslyckad konsistens inte uteslutas.

Dåligt stekt vit, helt härdad eller helt rinnig gula, brist på ljus smak.

Bekanta problem? Det betyder att du fortfarande inte känner till reglerna för tillagning av äggröra!

Hur förbereder man den perfekta frukosten? Yulia Arkhipova, en expert på det kulinariska området för onlinepublikationen Belnovosti, en kock och bagare i den fjärde kategorin, delade med sig av sina hemligheter.

Att välja rätt olja

Lagar du alltid äggröra i solrosolja? Förgäves!

Det är bättre att använda smör! Tack vare denna produkt kommer maträtten att få en ljus smak.

Skär av proteinet

Knäcka ett ägg försiktigt i en stekpanna? Förblev äggulan intakt och spred sig inte?

Mycket bra! Nu är din uppgift. skära i proteinet.

Skär i den fortfarande genomskinliga delen av ägget, som ligger närmare äggulan.

För vad? Så att proteinet kokar jämnt.Annars händer det att ägget redan är bränt i kanterna, men närmare mitten förblir det otillräckligt tätt.

Salta inte äggulan

Förresten, om äggulan som nämndes i föregående stycke.Salta det inte!

Du kan strö salt på vitorna.Men inte äggulan! Annars kommer denna del av ägget inte att ha det mest aptitliga utseendet.

Det är bättre att salta smöret i förväg.Då behöver du inte strö kryddan på äggröran alls.

Tillagning på låg värme

När det tillagas på hög värme bränns smöret snabbt.

Som ett resultat kommer äggröran inte att ha den mest behagliga smaken.

Därför måste du steka äggen på låg värme.

Erik Andersson
Erik Andersson
Matlagning är min passion och mitt sätt att utforska världen. Genom mina recept vill jag dela med mig av min kärlek till skånska smaker och traditioner, samtidigt som jag experimenterar med nya ingredienser och tekniker. Följ med mig på en kulinarisk resa genom Skåne och upptäck rätter som både överraskar och inspirerar.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Mest populära

Så detta omedelbart efter tomater: 5% av sommarborna känner till detta trick

Ett av de bästa sätten att återställa jord efter tomater är att så gröngödsel..Vi berättar vilken gröngödsel du ska plantera efter tomater.Vilken gröngödsel...

Hur man matar pioner just nu: erfarna sommarbor har avslöjat sina hemligheter

Om du har pioner som växer i din dacha, så är det nu ett bra tillfälle att förbereda växterna för vintern.. En av...

Varför gourmeter föredrar att dricka kaffe med kokosmjölk: du kommer att bli förvånad

Många tror att människor som väljer alternativa mjölkalternativ på kaféer helt enkelt vill sticka ut från resten.. Detta är en missuppfattning. Komjölk har...

Vad man ska göra med jorden efter att ha skördat potatis för att bli av med trådmask: pålitliga alternativ

Vissa sommarboende har kämpat mot trådmask i flera år, men detta ger inga resultat.. Andra lyckas besegra skadedjuret på kort tid..Som det visar...

Senaste kommentarerna