Om du har några zucchini och lite tid, erbjuder vi dig tre enkla och snabba recept som kommer att glädja dig och dina nära och kära..
Redo att överraska alla med dina kulinariska talanger? Då sätter vi igång!
Dessa recept delades av Yulia Arkhipova, en expert på Belnovosti onlinepublikation inom matlagningsområdet, en kock och en bagare i fjärde klass.
Zucchini med kycklingfilé
Ingredienser:
1.Filé – 300 g.
2.Zucchini.
3.paprika – 1 st.
4. 50 g tomatpuré.
5. 1 timmel.torkad basilika.
6.Peppar och salt efter smak.
Arbetsförlopp:
Tvätta kycklingfilén, torka torrt och skär i små bitar.Zucchini – tunna skivor, peppar – remsor.
Stek kycklingfilé.Tillsätt zucchinin och låt sjuda i cirka 15 minuter.
Tillsätt tomatpuré och kryddor och låt puttra ytterligare ett par minuter.Tillsätt sedan separat stekt paprika.
Zucchinisylt
Mycket smakrik sylt med citronsmak.
Ingredienser:
1.Skär 1 kg skalad och fröad zucchini i tärningar.
2. 1 kg socker.
3. 2 citroner.
Arbetsförlopp:
Tillsätt socker till den hackade zucchinin och låt stå över natten.
Tillsätt skalade citroner.Koka tills den är klar.
Grönsakskaviar
Ingredienser:
Ett par ung zucchini, en lök, en morot, två tomater, medelstora rödbetor, vitlök, socker och salt efter smak, smaksättning och en halv matsked vinäger.
Arbetsförlopp:
Hacka alla grönsaker och stek i tur och ordning: först lök, sedan allt annat utom tomater.
Efter att grönsakerna har stekts, tillsätt skalade tomater, skär i små bitar, kryddor och sänk värmen.
Sjud grönsakerna i 15 minuter.Överför sedan till en mixer och låt den få önskad konsistens.Det är det, kaviaren är klar.