Många tror att om man köper dyrt kaffe så blir drycken automatiskt bättre och godare.
Men detta är en felaktig tro.
Ibland, på grund av ett antal brister, visar sig även högkvalitativt kaffe vara långt ifrån idealiskt, konstaterar kocken Yulia Arkhipova, vår tidnings matlagnings- och matlagningsexpert.
Vilka är de viktigaste bristerna som kan framhävas?
Köpa kaffe i stora volymer
Många frestas att göra detta, eftersom det alltid verkar vara ett fynd.Men även om kaffet förvaras i en lufttät behållare kommer det ändå att berövas mycket av sin arom och sitt smakdjup.
Det lönar sig därför att köpa kaffet i små portioner.
Arbeta med bönor till övers
Om du föredrar bönor har du möjlighet att förbereda den mest utsökta och högkvalitativa drycken.Du bör dock bara starta proceduren innan du brygger kaffet direkt.
Annars kommer drycken inte att bli välsmakande.
Kokande vatten
Det är viktigt att komma ihåg att kokande vatten i alla beredningsmetoder är kaffets främsta fiende.Kokande vatten kommer helt enkelt att ’döda’ smaknyanserna och göra aromen mindre intensiv.