Under varma dagar avråder vi från att äta tung och varm mat.
I en sådan situation kommer en gourmet att göra helt rätt om han åtar sig att tillaga okroshka.
Den kalla soppan är perfekt uppfriskande och ändå inte dåligt mättande, trots frånvaron av mycket kaloriska komponenter.
Vad består okroshka vanligtvis av? De ingredienser som vanligtvis används är: kefir/kvass, kött, kokt ägg, potatis, gurka, lök, rädisor, örter.
Men frukt läggs sällan till soppa.Och för ingenting, försäkrar experten på nätverksutgåvan ’Belnovosti’ inom matlagning, kock, bagare i den fjärde kategorin Yulia Arkhipova.
Enligt experten finns det en fruktkomponent som kommer att göra en redan utsökt okroshka ännu mer aptitretande.
Vilken frukt ska läggas till okroshka
Vi pratar om ett äpple.Det är önskvärt att välja en grön: ’surheten’ hos en sådan frukt kommer att kombineras perfekt med smakerna av grönsaks- och köttkomponenter.
Skär frukten i skivor, blanda de resulterande bitarna med andra hackade ingredienser, häll den resulterande kombinationen av sur mjölkdryck eller kvass.
Resultatet blir en otroligt välsmakande maträtt som har friskhet, en subtil sur ’anteckning’, en subtil sötma och lite ’crunch’.
Tidigare fick gourmeter veta hur man snabbt förbereder ’gurkor i polsk stil’.