HomeUncategorizedVilka misstag görs oftast när man steker potatis: du bör inte bli...

Vilka misstag görs oftast när man steker potatis: du bör inte bli förvånad över att du får oaptitlig potatismos

Du kanske har råkat ut för en situation där pannan i stället för smakrika stekta potatisar visade sig vara en oaptitlig blandning med brända och blöta fläckar som inte ens ser ut som stekta potatisar på långt håll.

Enligt expertkocken Yulia Arkhipova på nättidningen BelNovosti kan detta bero på misstag som gör rätten osmaklig och opresentabel.

För det första bör potatis inte stekas omedelbart efter att du har skalat knölarna från deras skinn.Den ska skivas och blötläggas i kallt vatten i minst en halvtimme för att bli av med stärkelsen.

Därefter ska knölarna läggas ut på pappershanddukar för att absorbera överflödig vätska.

Ett annat misstag är en dåligt uppvärmd stekpanna.Kom ihåg: du bör bara lägga potatisarna skurna i barer när oljan värms upp till det maximala.

Vad mer kan ha gått fel? Potatisen blir till mos om du rör om den för ofta under tillagningen – det räcker med 3-4 gånger.

Låt oss avslutningsvis svara på en fråga som många nybörjare har: ska potatis täckas med ett lock när man steker eller kan de klara sig utan det?

Det beror på olika potatisar – om de tillagas snabbt behövs inte locket, sorten tillhör ’långspelande’ – utan lock kan inte klara sig utan det.

Tidigare berättade vi vad du ska lägga till när du steker fisk för att göra den med en krispig gyllene skorpa.

Erik Andersson
Erik Andersson
Matlagning är min passion och mitt sätt att utforska världen. Genom mina recept vill jag dela med mig av min kärlek till skånska smaker och traditioner, samtidigt som jag experimenterar med nya ingredienser och tekniker. Följ med mig på en kulinarisk resa genom Skåne och upptäck rätter som både överraskar och inspirerar.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Mest populära

Så detta omedelbart efter tomater: 5% av sommarborna känner till detta trick

Ett av de bästa sätten att återställa jord efter tomater är att så gröngödsel..Vi berättar vilken gröngödsel du ska plantera efter tomater.Vilken gröngödsel...

Hur man matar pioner just nu: erfarna sommarbor har avslöjat sina hemligheter

Om du har pioner som växer i din dacha, så är det nu ett bra tillfälle att förbereda växterna för vintern.. En av...

Varför gourmeter föredrar att dricka kaffe med kokosmjölk: du kommer att bli förvånad

Många tror att människor som väljer alternativa mjölkalternativ på kaféer helt enkelt vill sticka ut från resten.. Detta är en missuppfattning. Komjölk har...

Vad man ska göra med jorden efter att ha skördat potatis för att bli av med trådmask: pålitliga alternativ

Vissa sommarboende har kämpat mot trådmask i flera år, men detta ger inga resultat.. Andra lyckas besegra skadedjuret på kort tid..Som det visar...

Senaste kommentarerna