Frågan om att mjukgöra kött är alltid relevant, eftersom det är omöjligt att äta en hård produkt..
Det finns klassiska metoder för begränsning..
Oftast hör man om användningen av marinader som innehåller sura produkter.Lök har också en liknande effekt, noterar kocken Yulia Arkhipova, expert på matlagningsområdet för vår tidning.
Men vissa metoder kommer att vara mer effektiva och ovanliga.
Hur man mörar vilket kött som helst
Var uppmärksam på stärkelse
Många människor har inte ens hört talas om detta trick, även om stärkelse säkert kan kallas ett beprövat alternativ för denna uppgift.Förresten, tack vare denna hemlighet kommer köttet inte bara att smälta i munnen, utan kommer också att få en gyllene skorpa under stekning.
För att göra detta måste du blanda ett par matskedar majsstärkelse med vatten och lämna köttet i denna blandning i ett par timmar.
Saltvatten
Logiken i denna metod är tydlig: de sura komponenterna kommer att mjuka upp fibrerna i köttet, vilket gör det mört och saftigt.Man tror att vilken saltlösning som helst kan användas.
Men praxis visar att det är bäst att ta vätskan som är kvar efter surkål.