Varje kock känner till huvudregeln: den slutliga kvaliteten på kebab beror inte bara på köttet och matlagningstekniken, utan också på marinaden..
En bra marinad kommer att göra köttet mjukare, mörare, saftigt och smakrikt..
En marinad av dålig kvalitet, tvärtom, kan göra kebab praktiskt taget oätlig, varnar vår tidnings kulinariska expert, kock Yulia Arkhipova.
Användningen av vinäger för att förbereda en populär kötträtt förtjänar ett separat ämne.Den har använts för marinad sedan sovjettiden.
Är det värt att lägga till vinäger i en grillmarinad?
Om vi berör kulinarisk historia, så fanns det inga alternativa alternativ under sovjettiden.Därför använde kockar och hemmafruar vinäger för marinad bara för att det praktiskt taget inte fanns några andra sätt att mjuka kött.
Moderna kockar rekommenderar att du inte lägger till vinäger.Denna komponent kan till och med göra dyrt och högkvalitativt kött torrt.
Den bör ersättas med vin eller sojasås.Dessa marinadingredienser kommer bara att göra kebaben bättre.