HomeUncategorized'Torra' lättsaltade gurkor: ny smak - laga på morgonen och knäck på...

’Torra’ lättsaltade gurkor: ny smak – laga på morgonen och knäck på kvällen

Många älskar krispiga gurkor.Vi pratar om lättsaltade sådana.De tillagas på olika sätt, men bland alla metoder finns det en som sticker ut..

För det första är det en av de enklaste.För det andra kräver det inte mycket tid.För det tredje görs ett minimum av fysisk ansträngning.

Vissa människor som är bekanta med detta recept kallar det den ’torra’ versionen av matlagning.

En expert från onlinepublikationen BelNovosti, kocken Yulia Arkhipova, talade om kärnan i denna metod.

Matlagningsprocess

Hon noterade: receptet är inte på något sätt nytt, men kanske inte alla känner till det.Dess fördel är hastigheten för beredning av lättsaltade gurkor.

Glöm inte att tvätta grönsakerna väl och putsa ändarna innan processen påbörjas.

Hacka sedan (fint) dill och vitlök (medium).Vi kommer att lägga dem i två påsar, som gurkorna.

Tillsätt sedan en tesked salt i varje påse.

I en av dem, tillsätt röd paprika, gurkmeja, svartpeppar och mald koriander till alla ovan nämnda ingredienser.

Lagring

Ge det ett försök.Du kommer definitivt att uppskatta den nya – inte helt bekanta – smaken.

Och om du vill, använd andra kryddor.För kryddighet passar till exempel röd paprika.

Vi stänger båda förpackningarna (det första är en klassisk rätt), skakar dem väl och lägger dem i kylen.

Men du kan lämna den på bordet, då är gurkorna klara om 12 timmar.I kylen – efter en dag.

Recept

När det gäller recepten inkluderar ’klassikerna’ gurka (750 gram), ett gäng dill, 4-5 vitlöksklyftor och 1 tesked salt.

För det ’innovativa’ receptet behöver du, förutom allt ovan (i samma volymer):

– gurkmeja – en tredjedel av en tesked;
– paprika – en tredjedel av en tesked;
– svartpeppar – en tredjedel av en tesked;
– mald koriander – en tredjedel av en tesked.

Och för den som gillar kryddig kan man lägga till röd paprika om man vill.

Erik Andersson
Erik Andersson
Matlagning är min passion och mitt sätt att utforska världen. Genom mina recept vill jag dela med mig av min kärlek till skånska smaker och traditioner, samtidigt som jag experimenterar med nya ingredienser och tekniker. Följ med mig på en kulinarisk resa genom Skåne och upptäck rätter som både överraskar och inspirerar.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Mest populära

Så detta omedelbart efter tomater: 5% av sommarborna känner till detta trick

Ett av de bästa sätten att återställa jord efter tomater är att så gröngödsel..Vi berättar vilken gröngödsel du ska plantera efter tomater.Vilken gröngödsel...

Hur man matar pioner just nu: erfarna sommarbor har avslöjat sina hemligheter

Om du har pioner som växer i din dacha, så är det nu ett bra tillfälle att förbereda växterna för vintern.. En av...

Varför gourmeter föredrar att dricka kaffe med kokosmjölk: du kommer att bli förvånad

Många tror att människor som väljer alternativa mjölkalternativ på kaféer helt enkelt vill sticka ut från resten.. Detta är en missuppfattning. Komjölk har...

Vad man ska göra med jorden efter att ha skördat potatis för att bli av med trådmask: pålitliga alternativ

Vissa sommarboende har kämpat mot trådmask i flera år, men detta ger inga resultat.. Andra lyckas besegra skadedjuret på kort tid..Som det visar...

Senaste kommentarerna