Späck kommer att bli fantastiskt gott om du lägger till en ovanlig ingrediens när du saltar..
Vi berättar receptet på utsökt ister med socker.
Hur man läcker sylt ister
För ett kilo ister behöver du: 500 gram salt, 150 gram socker, 5-6 vitlöksklyftor, 3 lagerblad, en tesked söt paprika (med en hög), en tesked mald svartpeppar (utan en hög) och en tesked khmeli-suneli (utan diabilder).
Doppa bitar av ister i socker och slå in i bakplåtspapper (ej för bakning).
I denna form, lägg ister i kylen i 12 timmar.Efter denna tid, skölj ister med kallt vatten och torka med servetter.
Blanda hackat lagerblad, svartpeppar, paprika, hackad vitlök, suneli-humle och salt.Du måste använda vanligt salt du kan inte använda jodiserat salt.
Strö isteret med den härdande blandningen och slå in det igen i bakplåtspapper.
I denna form, lägg ister i kylen i en vecka.Sedan kan du tvätta bort det från saltet och förvara det i frysen.