Hur gör man olivier mer aptitretande?.
Du tror att det enda sättet är att använda extra ingredienser? Fel!.
Det visar sig att det är bättre att välja den motsatta strategin: utelämna en av ingredienserna.
Det räcker att inte lägga en produkt i salladen – och skålen blir mer välsmakande än vanligt.
Hur konstigt det än kan tyckas är överflödig en komponent som anses vara obligatorisk för olivier.
Vi pratar om. ärtor.Denna slutsats nåddes av Yulia Arkhipova, en expert på Belnovosti online-utgåva inom området matlagning, kock, bagare i den fjärde kategorin.
Varför ska du inte lägga ärtor i olivier
Eftersom denna komponent kan vara ganska hård.Som ett resultat kan salladen förlora sin ömhet.
Dessutom kan ärternas smak göra att smakerna från de andra ingredienserna inte kommer fram.
Prova att göra olivier utan ärtor, och du kommer säkert att bli positivt överraskad av den ljusa smaken på rätten.
Dessutom är frånvaron av ärtor en garanti för perfekt konsistens av den populära salladen.
Förresten, receptet för Olivier som gjordes på XIX-talet nämner inte gröna ärtor alls.Men vid den tiden var det vanligt att lägga kapris till salladen.