Att bara koka ägg vid första anblicken verkar vara en grundläggande uppgift.Även en sådan till synes elementär process har sina egna subtiliteter..
Om du vill förvandla ’kycklingkaviar’ till ett riktigt kulinariskt mästerverk, lyssna på råd från experten från BelNovosti-nätverkets publikation, laga mat Yulia Arkhipova.
Välj kvalitetsägg
De idealiska äggen, i smak och utseende, kommer att vara de som läggs av tamkycklingar.Om det inte är möjligt att köpa jordbruksprodukter, välj ägg av högsta kategori märkta ’CO’.
Förbered äggen för kokning
Erfarna hemmafruar lägger först ägg i en kastrull och fyll sedan skålen med kallt vatten.Se till att det finns tillräckligt med vätska i pannan – detta är nödvändigt för jämn tillagning av produkten.
Kontrollera tillagningsprocessen
Erfarna kockar rekommenderar: efter att vattnet kokar är det inte nödvändigt att strikt följa den rekommenderade tillagningstiden på 10 minuter, vilket anges i många källor.Det är bättre att minska värmen något eller ta bort kastrullen från spisen direkt efter kokning.
Täck äggen med ett lock och låt dem ligga i det varma vattnet i ytterligare 10 minuter.Detta steg hjälper till att uppnå den önskade klarheten av äggulan.
Kyl ägg ordentligt
För att kyla kokta ägg, lägg dem i kallt vatten för att stoppa tillagningsprocessen och påskynda kylningen.Om du gjorde allt rätt blir äggen lätta att skala, och när du skär ser du en ljus och delikat äggula, som liknar en delikat kräm.
Tidigare berättade vi för dig hur man lagar bananpaj i en stekpanna.