Bara för att en gurka är bitter betyder det inte att hela skörden kommer att vara lika osmaklig.
Det räcker med att vidta åtgärder för att rädda skörden.Här är några tips för att avhjälpa situationen och glömma bittra grönsaker.
Vår tidnings expert, jordbruksforskare och landskapsdesigner Anastasia Kovrignyh berättade för oss hur man sparar bittra gurkor.
För det första, vattna inte enligt ett schema, utan efter behov och endast med varmt vatten
Det anses att den gynnsamma luftfuktigheten för gurkor är cirka 80-90% och markfuktigheten inte är mer än 80%.
För det andra, om gurkorna är bittra, är det nödvändigt att utföra befruktning
Och du bör inte föras bort uteslutande av mineralgödselmedel.Gurkor gillar biohumus, kompost och humus, aska.
Ge gurkorna näring var 2-3:e vecka under hela växtsäsongen, med tonvikt på kalium och fosfor.
För det tredje, håll ett öga på lufttemperaturen i växthuset – den ska vara behaglig
Vid varmt väder skuggar gurkor och när temperaturen sjunker i växthuset stänger du dörrarna och fönstren och i planteringsbäddarna gömmer du dig under spunbond.
För det fjärde, utför behandling mot skadedjur och sjukdomar
Mot skadedjur rekommenderas grönsaksträdgårdsmästare att använda biologiska insektsmedel ’Fitoverm’, ’Bitoxibacillin’ etc.
Om det finns sjuka löv tas de bort, varefter biologiska preparat används – ’Phytosporin-M’, ’Gamair’,.
’Sporobacterin’ och andra liknande utvecklingar.
Tidigare berättade vi för dig om det är nödvändigt att vattna tomater i juli.