Även på sommaren tappar inte Olivier sin relevans för många, eftersom rätten är för populär..
Faktum kvarstår dock: den här rätten är för tung för sommarmenyn..
Därför är det värt att veta vilka tillsatser som skulle vara klokt att lägga till Olivier, konstaterar vår tidnings kulinariska expert, kocken Yulia Arkhipova.
Vilka sommartillsatser för Olivier är du värd att veta om?
Färska gurkor
Den salta versionen har naturligtvis sina fördelar, men den bör reserveras för vinter- och hösträtter.Sommar Olivier bör endast tillagas med färska gurkor.
Kokta eller färska ärtor.
Istället för att använda den klassiska konserverade produkten är det bättre att koka frysta ärtor eller använda färska.
Smaken på salladen blir mycket ljusare.
Hemlagad majonnäs
Vissa människor undviker helt att använda majonnäs, eftersom såsen är en av de fetaste och högst i kalorier.Detta är dock en av de viktigaste komponenterna i Olivier.
Därför behöver du bara göra hemgjord majonnäs för att förbättra smaken på salladen.