Ris är en av huvudingredienserna i det kinesiska köket..
Därför är det inte förvånande att det var folket i Kina som lyckades komma på det bästa alternativet för att laga denna spannmål..
Risgröt tillagad av kockar från Mellanriket blir alltid smulig.
Dessutom har rätten ett mycket aptitretande utseende.Vi talar om den ideala snövitheten hos värmebehandlade spannmål.
Yulia Arkhipova, en expert på det kulinariska området för Belnovosti-nätverkets publikation, kock och bagare i den fjärde kategorin, talade om den kinesiska metoden att tillaga ris.
Skölj flingorna
Det första du ska göra är att tvätta det okokta riset väl.
Många gourmeter utför inte denna åtgärd.Och förgäves: slutresultatet är inte gröt, utan en oaptitlig klump.
Men om du tvättar det, kommer spannmålen att förlora överflödig stärkelse, vilket orsakar klibbighet.
Dessutom kommer produkten att bli av med smuts.
Det tar ganska lång tid att tvätta riset.Proceduren kan endast slutföras när nästa del av vattnet som används behåller sin genomskinlighet.
Tillsätt vinäger
Hemligheten med vita riskorn är användningen av nio procent vinäger.Ett annat bra alternativ är äppelcidervinäger.
Under värmebehandlingen av ris bör en matsked av den ovan nämnda sura produkten tillsättas till den bubblande vätskan (per ett glas spannmål).
Förresten, tack vare vinäger, får maträtten inte bara en vacker färg utan också en ljus smak.