För att säkerställa att rosa lax alltid är saftig och välsmakande, använd en speciell marinad..
Som kocken Yulia Arkhipova, en expert på BelNovosti nätverkspublikation, sa, är marinaden beredd snabbt och enkelt av tillgängliga ingredienser, och resultatet kommer att överträffa dina förväntningar..
Här är ingredienserna för fisk som väger 500-700 g:
För den som gillar saltare mat kan du tillsätta lite mer salt – lita på din smak.
Skär fisken i 0,5 till 1 centimeter tjocka bitar.
Efter detta kan du förbereda marinaden genom att blanda alla dessa ingredienser tills den är slät.Marinera fisken i denna sås i 20-30 minuter eller en timme.
Det är allt: nu kan du laga fisk på vilket bekvämt sätt som helst: i ugnen, på grillen eller i en stekpanna.Om du steker i en stekpanna kan du dessutom rulla fisken i ströbröd eller mannagryn.
I denna marinad blir rosa lax väldigt saftig och välsmakande.Den kan förresten även användas till tillagning av sej, torsk, tunga och makrill.