HomeVäxterHur man får gurkor som fruktar före frost: 5 tips

Hur man får gurkor som fruktar före frost: 5 tips

Många dacha-odlare känner till möjligheten att förlänga fruktningen av gurkor.

Samtidigt finns det en utbredd uppfattning att det är omöjligt att ’tvinga’ en växt att bära frukt fram till de första frosterna.

I själva verket är det ganska realistiskt att uppnå ett sådant resultat, om naturligtvis grönsaksgrödan inte växer i den öppna marken.

Ägaren till en tomt på landet kommer att kunna skörda på hösten om han utför några viktiga åtgärder.

Avlägsnande av överflödiga löv

Bladplattor under frukten bör tas bort.

När den nedre delen av stammen är helt ’tom’ ska jord och mulchmaterial användas.

Korrekt utfodring

Att göra växten mer ’stark’ i slutet av dachasäsongen kan göras med. torrjäst.

Ta en djup behållare, häll en halv liter vatten i den och tillsätt 1 msk.л.av ovan nämnda botemedel och samma mängd granulerat socker.

Efter noggrann blandning, lämna massan ’i vila’.Och efter 3-4 timmar späd den beredda blandningen med varmt vanligt vatten (5 liter).

Som ett resultat får du ett gödningsmedel.Det bör läggas till vattnet för bevattning.Den resulterande produkten räcker för en hink med vatten.

Och även för att öka varaktigheten av fruktande gurkor bidrar till användningen av ett sådant foder, såsom infusion av ko-gödsel.

Skydd mot sjukdomar och skadedjur

Lämpliga profylaktiska medel bör användas varje vecka.

Användning av täckmaterial

Från och med den sista tredjedelen av sommaren måste växten täckas med något på natten.

Företrädesvis bör någon form av naturligt täckmaterial användas.

Korrekt vattning

Gurkor bör vattnas mindre ofta på sensommaren än i mitten av denna tid på året.

Om temperaturen är mellan +18 och +20 grader Celsius bör vattenförbrukningen vara högst 2 liter per buske.

Om temperaturindex ligger runt +15 grader räcker det också med 0,5 liter per planta.

Erik Andersson
Erik Andersson
Matlagning är min passion och mitt sätt att utforska världen. Genom mina recept vill jag dela med mig av min kärlek till skånska smaker och traditioner, samtidigt som jag experimenterar med nya ingredienser och tekniker. Följ med mig på en kulinarisk resa genom Skåne och upptäck rätter som både överraskar och inspirerar.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Mest populära

Så detta omedelbart efter tomater: 5% av sommarborna känner till detta trick

Ett av de bästa sätten att återställa jord efter tomater är att så gröngödsel..Vi berättar vilken gröngödsel du ska plantera efter tomater.Vilken gröngödsel...

Hur man matar pioner just nu: erfarna sommarbor har avslöjat sina hemligheter

Om du har pioner som växer i din dacha, så är det nu ett bra tillfälle att förbereda växterna för vintern.. En av...

Varför gourmeter föredrar att dricka kaffe med kokosmjölk: du kommer att bli förvånad

Många tror att människor som väljer alternativa mjölkalternativ på kaféer helt enkelt vill sticka ut från resten.. Detta är en missuppfattning. Komjölk har...

Vad man ska göra med jorden efter att ha skördat potatis för att bli av med trådmask: pålitliga alternativ

Vissa sommarboende har kämpat mot trådmask i flera år, men detta ger inga resultat.. Andra lyckas besegra skadedjuret på kort tid..Som det visar...

Senaste kommentarerna