Det är dags att tänka på vilka läckra saker som kan göras av aubergine.Det finns gott om recept som låter dig avslöja smaken av de små blå..
Detta är inte den vanligaste rätten – aubergine med köttfärs..
Vår tidnings expert Yulia Arkhipova, en kock och bagare i den fjärde kategorin, berättade för oss hur man lagar mat.
Du behöver:
Hur man lagar mat
1.Skär auberginerna i längdskivor och lägg dem på en plåt.
2.Blanda vegetabilisk olja med salt och peppar, smörj grönsakerna och baka i en ugn förvärmd till 220 grader Celsius i 20 minuter.
3.Hacka och stek löken tills den är gyllenbrun, lägg sedan köttfärs till den och låt den vara klar och tillsätt hackad vitlök och tomatsås.
4.Lägg de färdiga aubergineskivorna i en ugnsform, i lager, omväxlande med köttfärs.Strö det sista lagret med riven ost.
Tillsätt vatten, tomatsås, kryddor och olja.Ta tills den är tillagad i ugnen förvärmd till 190 grader i 20 minuter.smaklig måltid!
Tidigare har vi berättat för dig vad du ska lägga till ärtsoppa för arom och smak.