HomeUncategorizedHur man steker fisk för att göra den benfri: kockarnas knep

Hur man steker fisk för att göra den benfri: kockarnas knep

Det finns ett smart sätt att tillaga fisk så att det inte finns några ben kvar i den.

Det här receptet delades nyligen av en polsk kock.

Experten på BelNovosti online-utgåva, kocken Yulia Arkhipova, som bekantade sig med det, säger att hela ’tricket’ är att fisken måste kokas.

En sås är gjord av den återstående buljongen.Du behöver också kokta ägg och färska örter.

’Polsk fisk.’

En maträtt tillagad på detta sätt kallas ofta ’fisk i polsk stil’. förresten.

Men oavsett vilken fisk du väljer, innan tillagningsprocessen bör du noggrant välja benen, särskilt och rikligt med dem flodfisk.

Så vi behöver en fiskfilé (400 gram), två ägg, 50 gram örter och samma mängd smör, en tesked mjöl.

Vi behöver också citronsaft (10 ml), salt (efter smak), lagerblad och pepparkorn.

Förberedelse

Skölj fisken under kallt vatten, ta bort eventuell kvarvarande vätska med en pappershandduk och skär filéerna i små bitar, ta sedan bort benen från varje.

Utrusta med två små kastruller: en för fisken och en för äggen.

Lägg salt, lagerblad och pepparkorn i den första kastrullen.Låt buljongen koka upp.Sänk sedan värmen och lägg fisken i kastrullen.

Koka i 5 minuter.Om äggen i den andra kastrullen har kokat vid denna tidpunkt, överför dem till kallt vatten.

När de har svalnat, riv dem grovt eller skär dem i små tärningar med en kniv.

Lägg upp den kokta fisken på en tallrik och använd resten av buljongen till såsen.

Värm en stekpanna på hög värme och lägg en bit smör i den, sikta sedan mjöl över den och rör om såsen samtidigt.

Tillsätt äggpartiklarna i smöret och mjölet och rör om allt.Så snart såsen tjocknar häller du försiktigt i fiskbuljongen.

Rör om såsen tills den har konsistensen av en mousse.Ta sedan av från spisen och tillsätt de finhackade örterna.

Häll denna delikata grädd- och äggsås över fiskbitarna.Och servera.

Erik Andersson
Erik Andersson
Matlagning är min passion och mitt sätt att utforska världen. Genom mina recept vill jag dela med mig av min kärlek till skånska smaker och traditioner, samtidigt som jag experimenterar med nya ingredienser och tekniker. Följ med mig på en kulinarisk resa genom Skåne och upptäck rätter som både överraskar och inspirerar.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Mest populära

Så detta omedelbart efter tomater: 5% av sommarborna känner till detta trick

Ett av de bästa sätten att återställa jord efter tomater är att så gröngödsel..Vi berättar vilken gröngödsel du ska plantera efter tomater.Vilken gröngödsel...

Hur man matar pioner just nu: erfarna sommarbor har avslöjat sina hemligheter

Om du har pioner som växer i din dacha, så är det nu ett bra tillfälle att förbereda växterna för vintern.. En av...

Varför gourmeter föredrar att dricka kaffe med kokosmjölk: du kommer att bli förvånad

Många tror att människor som väljer alternativa mjölkalternativ på kaféer helt enkelt vill sticka ut från resten.. Detta är en missuppfattning. Komjölk har...

Vad man ska göra med jorden efter att ha skördat potatis för att bli av med trådmask: pålitliga alternativ

Vissa sommarboende har kämpat mot trådmask i flera år, men detta ger inga resultat.. Andra lyckas besegra skadedjuret på kort tid..Som det visar...

Senaste kommentarerna