HomeUncategorized5 vanliga misstag som gör stekta dumplings osmakliga

5 vanliga misstag som gör stekta dumplings osmakliga

Många finsmakare klagar: de kan aldrig steka dumplings så att de blir aptitliga.

Rätten blir smaklös, inte tillräckligt saftig, för mjuk, överkokt eller rå inuti.

Vad är detta relaterat till? Yulia Arkhipova, en expert på Belnovosti online-utgåva inom matlagning, en kock, bagare i den fjärde kategorin, medger att problemet kan förklaras av den låga kvaliteten på halvfabrikat.

Samtidigt betonar experten att det i de flesta fall inte är själva produkten utan misstag som görs av oerfarna kockar.

Så, vilka misstag tillåter dig inte att få riktigt aptitretande stekta dumplings?

Avfrostning

Många människor avfrostar dumplings i förväg.En påse med halvfärdiga dumplings tas ut ur frysen och ligger på bänkskivan i 30 minuter eller till och med en timme.

Detta är mycket dåligt, eftersom lång avfrostning är fylld med en stark mjukning av klimparna: de kommer att hålla fast vid pannan.Dessutom kan maträtten förlora sin integritet, saftighet och ljusa smak.

Om du fortfarande vill tina dumplings, vet du att den maximala tillåtna varaktigheten för processen är 15 minuter.

Hög värme

Lusten att steka dumplings snabbt är förståelig.Du bör dock inte göra elden så hög som möjligt.

Det finns en stor risk att dumplings brinner på utsidan.I detta fall kommer fyllningen att förbli rå.

Stek dumplings på medelhög värme!

Kall panna

Det är ingen bra idé att hälla frysta dumplings i en kall panna.Detta tillvägagångssätt kan leda till att rätten fastnar i pannan.

Oljan ska vara väl uppvärmd (men inte för varm).

Användning av lock

När du steker dumplings ska du inte täcka pannan med locket.

Om du struntar i rekommendationen bildas kondens som gör att rätten inte får någon aptitretande krispig skorpa.

Frekvent omrörning

Konstant vändning av dumplings under stekning kan ha en liknande effekt.

Vill du att ytan på skålen ska vara gyllene? Använd spateln mindre ofta!

Erik Andersson
Erik Andersson
Matlagning är min passion och mitt sätt att utforska världen. Genom mina recept vill jag dela med mig av min kärlek till skånska smaker och traditioner, samtidigt som jag experimenterar med nya ingredienser och tekniker. Följ med mig på en kulinarisk resa genom Skåne och upptäck rätter som både överraskar och inspirerar.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Mest populära

Så detta omedelbart efter tomater: 5% av sommarborna känner till detta trick

Ett av de bästa sätten att återställa jord efter tomater är att så gröngödsel..Vi berättar vilken gröngödsel du ska plantera efter tomater.Vilken gröngödsel...

Hur man matar pioner just nu: erfarna sommarbor har avslöjat sina hemligheter

Om du har pioner som växer i din dacha, så är det nu ett bra tillfälle att förbereda växterna för vintern.. En av...

Varför gourmeter föredrar att dricka kaffe med kokosmjölk: du kommer att bli förvånad

Många tror att människor som väljer alternativa mjölkalternativ på kaféer helt enkelt vill sticka ut från resten.. Detta är en missuppfattning. Komjölk har...

Vad man ska göra med jorden efter att ha skördat potatis för att bli av med trådmask: pålitliga alternativ

Vissa sommarboende har kämpat mot trådmask i flera år, men detta ger inga resultat.. Andra lyckas besegra skadedjuret på kort tid..Som det visar...

Senaste kommentarerna