HomeVäxterVarför är gurkor bittra i ett växthus: skäl och sätt att lösa...

Varför är gurkor bittra i ett växthus: skäl och sätt att lösa problemet

För att få gurkskörden så tidigt som möjligt odlas de i växthus..

Det skapas ett gynnsamt mikroklimat för denna grönsaksgröda, så tillväxt och fruktbildning sker mycket mer intensivt..

Den enda nackdelen är att smaken av växthusgurkor ibland kan vara bitter.Detta händer av olika anledningar.

Orsaker till bitterhet

Om växthusgurkor börjar smaka bittert gjordes troligen misstag när man följde reglerna för jordbruksteknik.

Möjliga orsaker till bitterhet är följande.

• Otillräcklig vattning.
• Brott mot ljusregimen.
• Felaktig spridning av gödningsmedel eller total avsaknad av gödning.
• Stress.
• Sortens egenskaper.

Det är anmärkningsvärt att närvaron av bitterhet i smaken kan påverkas av en eller flera orsaker samtidigt.

Metoder för att lösa problemet

För att bli av med bitterhet i smaken är det nödvändigt att normalisera efterlevnaden av reglerna för jordbruksteknik.

Det är nödvändigt att vidta åtgärder som syftar till att eliminera fel.

Bevattningsregimen bör normaliseras.Denna fråga bör styras av markens tillstånd.

Överskott av fukt leder till svampsjukdomar.Dess brist manifesteras av bitterhet, såväl som torrhet i gurkmassan.

För bevattning bör du använda sedimenterat vatten vid rumstemperatur.

Gurkor bör odlas i ett område som får direkt solljus under dagen.

Gödslingen bör fördelas jämnt över säsongen.

Du bör också undvika stressiga situationer, till exempel att utsätta gurkor för långvarig torka eller bristande ventilation i växthuset.

Det är nödvändigt att välja söta sorter av gurkor.

Om du följer dessa enkla rekommendationer kommer växthusgurkor alltid att vara söta, saftiga och aromatiska.

Erik Andersson
Erik Andersson
Matlagning är min passion och mitt sätt att utforska världen. Genom mina recept vill jag dela med mig av min kärlek till skånska smaker och traditioner, samtidigt som jag experimenterar med nya ingredienser och tekniker. Följ med mig på en kulinarisk resa genom Skåne och upptäck rätter som både överraskar och inspirerar.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Mest populära

Så detta omedelbart efter tomater: 5% av sommarborna känner till detta trick

Ett av de bästa sätten att återställa jord efter tomater är att så gröngödsel..Vi berättar vilken gröngödsel du ska plantera efter tomater.Vilken gröngödsel...

Hur man matar pioner just nu: erfarna sommarbor har avslöjat sina hemligheter

Om du har pioner som växer i din dacha, så är det nu ett bra tillfälle att förbereda växterna för vintern.. En av...

Varför gourmeter föredrar att dricka kaffe med kokosmjölk: du kommer att bli förvånad

Många tror att människor som väljer alternativa mjölkalternativ på kaféer helt enkelt vill sticka ut från resten.. Detta är en missuppfattning. Komjölk har...

Vad man ska göra med jorden efter att ha skördat potatis för att bli av med trådmask: pålitliga alternativ

Vissa sommarboende har kämpat mot trådmask i flera år, men detta ger inga resultat.. Andra lyckas besegra skadedjuret på kort tid..Som det visar...

Senaste kommentarerna