Soltorkade tomater är idealiska för att göra smörgåsar och andra kalla snacks..
De tros kräva mycket tid och erfarenhet för att förbereda sig.Men i själva verket kan vilken hemmafru som helst göra det, även utan ugn..
Vår tidnings expert Yulia Arkhipova, en kock och bagare i den fjärde kategorin, berättade för oss hur vi skulle agera.
Du behöver:
Hur man lagar mat:
1.Rena tomater måste skäras på längden i två delar och stjälken skäras ut.Det är bättre att välja avlånga och medelstora tomater.
2.Placera arbetsstycket med den skurna sidan nedåt på en pappershandduk för att avlägsna överflödig fukt.
3.Efter 1,5-2 timmar överförs arbetsstycket till facket på en elektrisk torktumlare, med snittsidan uppåt och torkas vid en temperatur på 70 grader i 12 timmar och sedan i ytterligare 8 timmar vid en temperatur på 50 grader Celsius.
4.När tomaterna är klara ska kanterna torka ut och mitten ska förbli mjuk.
5.Värm sedan upp oljan, men låt den inte koka upp, och tillsätt örtblandningen och basilika.Rör om och låt svalna.Tillsätt sedan hackad vitlök och vinäger.
6.Torkade tomater placeras i en glasburk och fylls med förberedd dressing.Förvara produkten i kylen.