Polackerna har en sådan maträtt som ’judisk gurka aptitretare’.Några av våra hemmakockar är också bekanta med det.
De brukade kalla rätten för ’polska gurkor på fem minuter’.De säger att den är mycket, mycket god.
Och de delade också med sig av receptet och hävdade att det var enkelt och snabbt.
Hur den görs? Gurkorna skivas i cirklar (var och en cirka en centimeter tjock), basilika och dill finhackas.
Vegetabilisk olja och socker tillsätts i vattnet.
Tillsätt också salt, malen svartpeppar, chilipeppar, senapsfrön, vinäger, vitlök pressad genom en press.
Sedan hälls gurkorna, dill och basilika med marinaden, täckt med lock.Efter ett par timmar är skålen klar.Det skulle dock smaka ännu bättre nästa dag.
När det gäller komponenterna och deras kvantitet behöver vi gurkor (med ett halvt kilo), vegetabilisk olja (30 ml), vatten (40 ml), socker (två teskedar), salt (en tesked).
Du behöver också mald svartpeppar (en halv tesked), basilika och dill, 3 vitlöksklyftor, en tesked senapsfrö, en nypa mald chilipeppar och en matsked vinäger (9%).
Tidigare berättade vi för dig hur du lagar lata dumplings.