Det är allmänt accepterat att potatisrätter tillagas endast som tillbehör.Men det finns rätter som kan kallas grundläggande..
Till exempel, i Skottland är det vanligt att servera scones till frukost.De kan ätas med antingen bacon eller sylt..
Vår tidnings expert Yulia Arkhipova, en kock och bagare i fjärde klassen, berättade för oss hur man gör scones.
Du behöver:
Hur man lagar mat
1.Potatis måste skalas och kokas tills den är mjuk, eller använd färdigt potatismos.
2.Tillsätt sedan mjöl blandat med bakpulver och smör, knåda degen.
3.Dela degen i två lika delar och forma bollar.
4.Från varje del formar vi en platt rund kaka upp till 5 mm tjock, skär i 4 delar, gör punkteringar på alla sidor och stek på medelvärme i en uppvärmd stekpanna med smör.
Stek tunnbröden på båda sidor i 3-4 minuter.Servera med krämig sås och örter, sylt eller till och med fisk.
Tidigare har vi berättat hur man jäser tomater i en kastrull på tre dagar.