De till synes ’oväsentliga’ delarna av körsbäret, som bladen, kan ha en betydande inverkan på vår hälsa och vårt välbefinnande..
Expert från BelNovosti-nätverkets publikation, kocken Yulia Arkhipova, berättade för oss vilka fantastiska egenskaper körsbärsblad kan skryta med – det var inte för inte som våra mormödrar samlade påsar av dem.
Vilka är fördelarna med körsbärsblad
Det är dags att sluta betrakta körsbärsblad som avfall, eftersom de innehåller många användbara ämnen: tanniner, vitaminer, antimikrobiella ämnen, organiska syror och amygdalin.
Dessa komponenter har en gynnsam effekt på människors hälsa, stärker blodkärlen och minskar därmed risken för hjärt-kärlsjukdomar.Dessutom gör ämnen från körsbärsblad vårt immunförsvar starkare och förbättrar ämnesomsättningen.
De skyddar vår kropp från infektioner och upprätthåller tarmhälsa.
Hur man använder körsbärsblad
Det enklaste och förmodligen därför populära sättet är att göra te.
För att brygga en kopp av en hälsosam och aromatisk dryck bör du lägga till en tesked torra löv i ett glas kokande vatten och låt dra i 10-15 minuter.
Andra användningsområden
Körsbärsblad kan användas i matlagning.De läggs till inlagda gurkor och inlagda tomater, vilket ger produkterna en speciell smak och arom.Bladen fungerar också som ett naturligt konserveringsmedel, förhindrar ruttnande och ökar hållbarheten.