Vanligtvis används bären för att göra sylt eller andra förberedelser inför vintern.Röda vinbär är inget undantag i detta avseende..
Många hemmafruar misstänker dock inte ens att bäret inte bara är bra för hälsan, utan också mångsidigt, eftersom man också kan göra en sås av det..
Vår tidnings expert Yulia Arkhipova, en kock och bagare i den fjärde kategorin, berättade för oss hur man förbereder röda vinbärssås för kött.
Du behöver:
Hur man lagar mat
1.Ta bort de röda vinbären från grenarna och mal dem i en mixer (passera dem genom en köttkvarn).Om så önskas, gnugga genom en sil för att ta bort frön.
2.Skala vitlöken och för den genom en press.
3.Tillsätt vitlök och kryddor efter smak, förutom stärkelse, till de röda vinbären.
4.Lägg i en kastrull, låt koka upp och koka i ytterligare 30 minuter.
5.Lös upp stärkelsen i vatten och häll långsamt i såsen, koka sedan i ytterligare 10 minuter och häll såsen i sterila burkar och täck med lock.När det svalnat, ställ in det i kylen.
Servera med kött.smaklig måltid!
Tidigare berättade vi varför bovete inte äts i Europa.