Få människor vet att ris är ett av de mest populära tillbehören i världen: det tillagas ofta i olika delar av världen.
Därför finns det en hel del knep och hemligheter i världens kulinariska tradition för att göra rätten mycket bättre.
Till exempel kan införandet av vissa komponenter i processen för att laga gryn ha en betydande inverkan på maträttens slutliga kvalitet, tror vår tidnings expertkock Yulia Arkhipova.
Vad kan läggas till potten när du lagar ris
Saften av en citron
Man tror att bara en sked citrusjuice är tillräckligt för att ha en betydande inverkan på soppans kvalitet.I första hand har citronsaften en effekt på risets konsistens.
Sådana gryn kommer aldrig att hålla ihop.
Du kommer att servera en stor smulig sidrätter.
Te
Här är situationen mer intressant: te kommer att göra riset inte bara smuligt utan också mer smakfullt.Jasminte är särskilt gott.
Du behöver bara skicka ett par påsar med drycken direkt i grytan med riset.
Tidigare berättade vi om vad som beror på styvheten i stekt lever.