HomeVäxterAtt ta hand om svarta vinbär enligt Michurin: vad avancerade trädgårdsmästare gör...

Att ta hand om svarta vinbär enligt Michurin: vad avancerade trädgårdsmästare gör – kom ihåg för en bra skörd

Den berömda uppfödaren, författare till många grödor, akademikern Ivan Michurin trodde att svarta vinbär kan bära frukt i årtionden..

Men under förutsättning att växten sköts på rätt sätt.Och då kommer det att ge en riklig skörd..

Kärnan i detta tillvägagångssätt för att odla denna gröda är att kompetent gå igenom flera stadier.

Första – sortval.Den ska ligga så nära odlingsförhållandena som möjligt.

Det andra steget är naturlig tillväxt.De första fyra åren låter vi växten utvecklas naturligt och ta över utrymmet runt den.

Detta innebär att det under denna period inte finns något behov av att skära, förkorta, forma konstgjorda etc.d.

Du måste mata och vattna växten väl, ta bort torkade grenar, skörda hela grödan och inte lämna något på grenarna.

Förresten, under denna period finns det heller inget behov av att behandla växten med någonting.Den växer av sig själv och utvecklar immunitet.

Tredje steget – bildandet av en buske.Under det 5:e året gör vi den första fullständiga beskärningen – tidigt på våren eller sen höst.

Vi skär av hälften av deras längd från alla grenar.Nästa år kommer busken att växa mycket mer intensivt.

Fjärde etappen – gallring.Det är nödvändigt eftersom vinbäret växer kraftfullt under det sjätte året av dess existens.

Vi gör proceduren på vintern: vi tunnar ut unga skott som är för nära varandra eller i samma riktning.

Vi väljer en, den mest kraftfulla, och lämnar resten av de nya oförändrade.Vi skar de gamla på mitten igen.

Viktigt: under detta levnadsår bör växten ha över 20 grenar.

Femte etappen – årlig föryngring.

Sjunde levnadsåret.Plantan åldras inte eftersom vi varje år skär av de gamla grenarna till hälften och gallrar ut de nya.

Busken nöjer sig fortfarande med en riklig skörd.

Tidigare har vi berättat varför du ska strö äggskal på gurka.

Erik Andersson
Erik Andersson
Matlagning är min passion och mitt sätt att utforska världen. Genom mina recept vill jag dela med mig av min kärlek till skånska smaker och traditioner, samtidigt som jag experimenterar med nya ingredienser och tekniker. Följ med mig på en kulinarisk resa genom Skåne och upptäck rätter som både överraskar och inspirerar.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Mest populära

Så detta omedelbart efter tomater: 5% av sommarborna känner till detta trick

Ett av de bästa sätten att återställa jord efter tomater är att så gröngödsel..Vi berättar vilken gröngödsel du ska plantera efter tomater.Vilken gröngödsel...

Hur man matar pioner just nu: erfarna sommarbor har avslöjat sina hemligheter

Om du har pioner som växer i din dacha, så är det nu ett bra tillfälle att förbereda växterna för vintern.. En av...

Varför gourmeter föredrar att dricka kaffe med kokosmjölk: du kommer att bli förvånad

Många tror att människor som väljer alternativa mjölkalternativ på kaféer helt enkelt vill sticka ut från resten.. Detta är en missuppfattning. Komjölk har...

Vad man ska göra med jorden efter att ha skördat potatis för att bli av med trådmask: pålitliga alternativ

Vissa sommarboende har kämpat mot trådmask i flera år, men detta ger inga resultat.. Andra lyckas besegra skadedjuret på kort tid..Som det visar...

Senaste kommentarerna