Om du ska äta kokt majs bör du välja produkten på ett ansvarsfullt sätt.
Rekommendationer om rätt val av majs som delas av en expert på BelNovosti online-utgåva, kocken Yulia Arkhipova.
1.Du bör bara köpa majs i kolven – detta krav förklaras av det faktum att kärnorna efter skärning blir mer stärkelse och hårda, medan ett sådant naturligt ’paket’ förhindrar att majsen blir gammal.
2.För att avgöra hur mogen majsen är, titta på dess stigma, det vill säga chubben.
Om den är brun och torr betyder det att majsen framför dig är gammal.Unga frukter har vanligtvis gula eller gröna stigma, något fuktiga och klibbiga vid beröring.
3.Välj majskolvar vars blad är gröna och fria från defekter.Om bladen redan har hunnit torka ut är det troligt att majsen inte längre är ung.
4.Var uppmärksam på hur mycket majsen väger – om du jämför vikten på flera kolvar av ungefär samma storlek kommer den som väger mest att vara den yngsta, eftersom kärnorna är fulla av saft.
5.Välj majs baserat på dess utseende.Försök att inte riva sönder det naturliga omslaget – det gör att produkten förstörs många gånger snabbare.