Om du vill bevara smaken och fördelarna med vitlök så länge som möjligt, prova att göra vitlökspasta..
Receptet för beredningen, som kommer att vara ett utmärkt komplement till olika rätter, delades av experten från BelNovosti-nätverkets publikation, kocken Yulia Arkhipova..
Enligt matlagningsinstruktionerna behöver du:
Innan du börjar laga mat, skölj vitlökspilarna noggrant och låt dem torka lite.Mal dem sedan med en köttkvarn eller mixer till en pasta.
Tillsätt socker, salt, vegetabilisk olja och citronsaft – den sista komponenten behövs inte så mycket för smaken, utan för att bevara pastans rika gröna färg.
Blanda alla ingredienser väl och låt pastan dra i 20 minuter.
Lägg den sedan i försteriliserade burkar och stäng locken ordentligt.
Denna tillsats ser organisk ut i såser, sallader, för- och andrarätter.Den bör förvaras i kylskåp, där den kommer att behålla sin kvalitet i 2-3 månader.
Om du vill njuta av smaken av vitlökspasta även på vintern, frys in den genom att lägga den i isbitsbrickor.
Tidigare har vi pratat om hemligheterna med perfekta äggröra.