HomeVäxterJag kan äta yoghurtkaka med körsbär hela tiden.Du kommer att bli galen...

Jag kan äta yoghurtkaka med körsbär hela tiden.Du kommer att bli galen för det också när du väl har gjort det

Körsbärssäsongen har precis börjat och den varar en kort tid, så det är värt att göra det bästa av deras unika smak.Dessa små frukter är bra i söta bakverk , tack vare dem får vi en syrlig, intensivt fruktig smak.Det enklaste sättet är att göra smuldeg med dem, beströdda med smörig crumble, eller helt enkelt smula med körsbär, det vill säga bara frukt bakad under en söt crumble.Vårt förslag är en exceptionellt fluffig yoghurtkaka med körsbär.Det är lite mer utmanande, men ändå lätt att göra.Effekten är dock så fängslande att du kan servera dem som efterrätt efter en högtidlig middag.

Ingredienser för yoghurtkaka med körsbär

Ingredienser till körsbärsfyllningen:.

  • 500 g körsbär (utanför säsong kan de frysas).
  • 70 g majsstärkelse.
  • 150 g socker.
  • 150 ml vatten.
  • Tårtingredienser:.

  • 3 äggulor.
  • en nypa salt.
  • 80 g strösocker.
  • 80 g smält smör.
  • 1 tsk vaniljextrakt.
  • 200 g mjöl.
  • 1 tsk bakpulver.
  • Ingredienser till yoghurtfyllningen:.

  • 500 g grekisk yoghurt.
  • 50 g majsstärkelse.
  • 1 tsk vaniljextrakt.
  • 3 äggvitor.
  • en nypa salt.
  • 130 g socker.
  • Hur gör man yoghurtkaka med körsbär?

    1. Tvätta körsbären noggrant under kallt rinnande vatten.Ta bort fröna med en kniv eller en kanna.Lägg dem i en kastrull, tillsätt majsmjöl, socker och vatten. Stek dem på låg värme tills de tjocknar tillräckligt – målet är att få en syltliknande konsistens.Sedan ställer vi dem åt sidan för att svalna.
    2. Separera vitan från gulorna, lägg vitorna åt sidan för senare och gulorna i en annan skål.Tillsätt en nypa salt och strösocker (om det finns några klumpar, sikta det först). Vispa tills det är lätt och fluffigt. Tillsätt smält och kylt smör och blanda.Vi lägger också till vaniljextrakt, den naturliga färgen ska vara en nyans av brun.
    3. Sikta mjöl och bakpulver i en annan skål.Häll det i äggblandningen i portioner och blanda en stund efter varje tillsats.Forma dem till en boll, slå in dem i folie och lägg dem i frysen i 15 minuter.
    4. Smörj kakformen och strö över lite mjöl eller ströbröd.Täck botten och kanterna med kraftigt kyld deg. Grädda basen i en ugn förvärmd till 180 grader Celsius i 15 minuter.
    5. Sedan lägger vi körsbärssylt på det och fördelar det jämnt.
    6. Lägg grekisk yoghurt i en skål, tillsätt majsstärkelse och vaniljextrakt eller frön av vaniljstång.Blanda tills ingredienserna är kombinerade.
    7. Vi måste fortfarande vispa den vita degen tills den blir stel.Tillsätt en nypa salt till dem.Vi börjar med små varv och ökar dem gradvis.När marängen nästan är klar, tillsätt socker i omgångar. Blanda tills en styv, slät och blank yta erhålls. Skummet ska inte röra sig i kärlet, även om vi vänder det upp och ner.
    8. Lägg äggvitorna i yoghurtmassan och blanda försiktigt med en träslev.Häll den på körsbärslagret.
    9. Placera kakformen i ugnen som är inställd på topp-botten-läge i cirka 40 minuter. Under denna tid ska mitten stelna och toppen brun.
    10. Förvara kakan i ugnen en stund med luckan på glänt.Sedan kan vi kyla dem ute.När de svalnat skär du försiktigt av dem med en kniv och kör dem runt kanterna på kakan.Vi tar försiktigt bort fälgen.Skär i trekantiga bitar.
    11. Färdig kaka med körsbär kan serveras med en kula glass och vispgrädde eller helt enkelt strös över strösocker.Chokladglasyr eller fruktsås fungerar också bra.

    Meddelande: Högerklicka här om du vill ta bort marknadsförd text

    Se även: Fluffig mannagrynskaka utan ett gram mjöl.Den passar till vilken frukt som helst och blir alltid bra

    Hur ändrar man receptet?

    Det blir lättast att byta ut frukterna och i princip kan de vara vilka som helst, utan snarare säsongsbetonade bär.Dessa kan vara:

  • bär.
  • blåbär.
  • hallon.
  • jordgubbar.
  • krusbär.
  • vinbär.
  • körsbär.
  • persikor.
  • aprikoser.
  • nektariner.
  • Och om vi insisterar kan vi även göra citron- eller apelsinsylt.Bananer kommer definitivt inte att fungera här.

    Erik Andersson
    Erik Andersson
    Matlagning är min passion och mitt sätt att utforska världen. Genom mina recept vill jag dela med mig av min kärlek till skånska smaker och traditioner, samtidigt som jag experimenterar med nya ingredienser och tekniker. Följ med mig på en kulinarisk resa genom Skåne och upptäck rätter som både överraskar och inspirerar.

    LEAVE A REPLY

    Please enter your comment!
    Please enter your name here

    Mest populära

    Så detta omedelbart efter tomater: 5% av sommarborna känner till detta trick

    Ett av de bästa sätten att återställa jord efter tomater är att så gröngödsel..Vi berättar vilken gröngödsel du ska plantera efter tomater.Vilken gröngödsel...

    Hur man matar pioner just nu: erfarna sommarbor har avslöjat sina hemligheter

    Om du har pioner som växer i din dacha, så är det nu ett bra tillfälle att förbereda växterna för vintern.. En av...

    Varför gourmeter föredrar att dricka kaffe med kokosmjölk: du kommer att bli förvånad

    Många tror att människor som väljer alternativa mjölkalternativ på kaféer helt enkelt vill sticka ut från resten.. Detta är en missuppfattning. Komjölk har...

    Vad man ska göra med jorden efter att ha skördat potatis för att bli av med trådmask: pålitliga alternativ

    Vissa sommarboende har kämpat mot trådmask i flera år, men detta ger inga resultat.. Andra lyckas besegra skadedjuret på kort tid..Som det visar...

    Senaste kommentarerna