HomeUncategorizedVem ska inte äta kebab: råd från en gastroenterolog

Vem ska inte äta kebab: råd från en gastroenterolog

Shashlyk anses vara den första maträtten under semestern i naturen eller sommarlovet på dacha.Alla vet att det inte är den mest hälsosamma maten.

Det är bara rätt att säga att kött tillagat på kol inte saknar fördelaktiga egenskaper, men det har också tillräckligt med kontraindikationer.

Shashlik tillhör inte en dietisk maträtt eftersom det är en stekt och fet mat.För dem som vill följa principerna för hälsosam kost är shashlyk kanske inte det bästa alternativet’, säger gastroenterologen Ilnaz Gataullina till UfaTime.ru.

Vi kan bara prata om fördelarna med shashlik om den är ordentligt tillagad och konsumeras med måtta.

Fördelar med shashlyk

1.Det är en källa till animaliskt protein och aminosyror, utan vilka cellkonstruktion och kroppsfunktion är omöjlig.

2.Den har fettlösliga vitaminer A, E, D, B-vitaminer, järn.

3.Tillagningsmetoden med träkol gör att köttet förlorar mycket fett och blir mindre kaloririkt än när det bakas i ugnen.

Skador av kebab

1.Det största problemet är fett, när det träffar kolarna bildas ämnen med cancerframkallande egenskaper (benspyrener).När de avdunstar kommer de in i köttet.

2.Nästa fara är köttskorpan, i vilken de cancerframkallande ämnena benspyren och heterocykliska aromatiska aminer koncentreras.

3.En hälsorisk är också dåligt tillagat kött, vilket kan leda till att bakterier stannar kvar i köttet.

Vem ska inte äta kebab

För det första bör den som inte har ätit kött på länge inte äta kebab.

För det andra är maträtten kontraindicerad vid gikt, högt kolesterol, akuta och kroniska sjukdomar i matsmältningssystemet och vid hjärt-kärlsjukdom.

Därför, om du har matsmältningssjukdomar eller kolesterolproblem, är det bättre att laga fisk- eller fjäderfäkebab.

Erik Andersson
Erik Andersson
Matlagning är min passion och mitt sätt att utforska världen. Genom mina recept vill jag dela med mig av min kärlek till skånska smaker och traditioner, samtidigt som jag experimenterar med nya ingredienser och tekniker. Följ med mig på en kulinarisk resa genom Skåne och upptäck rätter som både överraskar och inspirerar.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Mest populära

Så detta omedelbart efter tomater: 5% av sommarborna känner till detta trick

Ett av de bästa sätten att återställa jord efter tomater är att så gröngödsel..Vi berättar vilken gröngödsel du ska plantera efter tomater.Vilken gröngödsel...

Hur man matar pioner just nu: erfarna sommarbor har avslöjat sina hemligheter

Om du har pioner som växer i din dacha, så är det nu ett bra tillfälle att förbereda växterna för vintern.. En av...

Varför gourmeter föredrar att dricka kaffe med kokosmjölk: du kommer att bli förvånad

Många tror att människor som väljer alternativa mjölkalternativ på kaféer helt enkelt vill sticka ut från resten.. Detta är en missuppfattning. Komjölk har...

Vad man ska göra med jorden efter att ha skördat potatis för att bli av med trådmask: pålitliga alternativ

Vissa sommarboende har kämpat mot trådmask i flera år, men detta ger inga resultat.. Andra lyckas besegra skadedjuret på kort tid..Som det visar...

Senaste kommentarerna