HomeVäxterHur man använder brödinfusion för att förbättra skörden av grönsaker: ett billigt...

Hur man använder brödinfusion för att förbättra skörden av grönsaker: ett billigt och effektivt gödningsmedel

Brödinfusion innehåller många användbara ämnen som kväve, fosfor, kalium, magnesium, kalcium och andra spårämnen som främjar växternas tillväxt och utveckling.

Brödinfusion stimulerar också aktiviteten hos fördelaktiga mikroorganismer i jorden, förbättrar dess struktur och fuktretention.

Så hur förbereder man och applicerar brödinfusion för att förbättra grönsaksavkastningen?

Hur man förbereder brödinfusion

För att förbereda brödinfusionen behöver du:

– Bröd (vilket bröd som helst, men bättre svart eller råg) – 1 kg;
– vatten – 10 liter;
– socker – 100 g;
– jäst (färsk eller torr) – 10 g.

Processen för att förbereda brödinfusion är som följer.

– Skär brödet i små bitar och häll vatten i en stor behållare (hink, tunna, flaska etc.).д.).
– Tillsätt socker och jäst och rör om.
– Täck behållaren med ett lock eller gasväv och låt stå på en varm plats i 5-7 dagar.
– Rör om infusionen regelbundet och töm skummet.
– Den färdiga infusionen ska ha en syrlig lukt och bubbla.

Hur man applicerar brödinfusionen

Brödinfusion kan användas för att mata olika grönsaksgrödor som tomater, gurkor, kål, morötter, rödbetor, lök, vitlök och andra.

För att göra detta, späd infusionen med vatten i förhållandet 1:10 (1 liter infusion per 10 liter vatten) och vattna växterna under roten en gång varje vecka eller två.

Du kan också spraya växterna med brödinfusion från en spruta för att skydda dem mot sjukdomar och skadedjur.

För att göra detta, späd infusionen med vatten i förhållandet 1:20 (1 liter infusion per 20 liter vatten) och spraya växterna en gång varje vecka eller två.

Brödinfusion är ett billigt och effektivt gödningsmedel som hjälper till att förbättra grönsaksskördarna och hålla växterna friska.

Erik Andersson
Erik Andersson
Matlagning är min passion och mitt sätt att utforska världen. Genom mina recept vill jag dela med mig av min kärlek till skånska smaker och traditioner, samtidigt som jag experimenterar med nya ingredienser och tekniker. Följ med mig på en kulinarisk resa genom Skåne och upptäck rätter som både överraskar och inspirerar.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Mest populära

Så detta omedelbart efter tomater: 5% av sommarborna känner till detta trick

Ett av de bästa sätten att återställa jord efter tomater är att så gröngödsel..Vi berättar vilken gröngödsel du ska plantera efter tomater.Vilken gröngödsel...

Hur man matar pioner just nu: erfarna sommarbor har avslöjat sina hemligheter

Om du har pioner som växer i din dacha, så är det nu ett bra tillfälle att förbereda växterna för vintern.. En av...

Varför gourmeter föredrar att dricka kaffe med kokosmjölk: du kommer att bli förvånad

Många tror att människor som väljer alternativa mjölkalternativ på kaféer helt enkelt vill sticka ut från resten.. Detta är en missuppfattning. Komjölk har...

Vad man ska göra med jorden efter att ha skördat potatis för att bli av med trådmask: pålitliga alternativ

Vissa sommarboende har kämpat mot trådmask i flera år, men detta ger inga resultat.. Andra lyckas besegra skadedjuret på kort tid..Som det visar...

Senaste kommentarerna