Kött kokat över kol ska vara saftigt och mjukt, till vilket marinad används..
Vår tidnings expert Yulia Arkhipova, en kock och bagare i fjärde klassen, berättade för oss hur man förbereder den perfekta marinaden, samt vilka sommarrecept som är bäst att lämna åt sidan..
Till att börja med rådde kocken oss att glömma marinader baserade på majonnäs, gräddfil och andra fermenterade mjölkprodukter under den varma årstiden.
Bakterier kan aktivt föröka sig i denna miljö, vilket kan leda till matförgiftning.
Den perfekta marinaden
Detta anses vara det klassiska receptet för att krydda kött för grillning, bekant för varje sovjetisk turist.
För att förbereda den använder du:
Så för 750 gram kött behöver du 125 ml mineralvatten och 1 msk.l.vinäger.
Lök, kryddor och kryddor kan tillsättas efter smak.
Det rekommenderas att marinera köttet på kvällen så att det går minst 12 timmar innan det tillagas.
Tidigare berättade vi för dig vad du ska laga hirsgröt med – vatten eller mjölk.