HomeUncategorizedVad är samma sovjetiska majonnäs 'provensalsk' gjord av: kostnaden är öre

Vad är samma sovjetiska majonnäs ’provensalsk’ gjord av: kostnaden är öre

Idag är det svårt att föreställa sig matlagning utan majonnäs.Den fungerar som en salladsdressing, en bas för olika såser, och ett tillägg till soppor, smörgåsar och huvudrätter..

Därför föreslår experten från BelNovosti-nätverkets publikation, kocken Yulia Arkhipova, att göra majonnäs själv – det är snabbt och billigt, och dessutom innehåller den färdiga produkten inte färgämnen eller konserveringsmedel..

För att göra detta behöver du:

  • 300 ml vegetabilisk olja (ta oparfymerad)
  • 1 stort ägg (värmt till rumstemperatur).
  • 1/3 tsk salt.
  • 1/3 tsk socker.
  • 1 matsked 9% vinäger (kan ersättas med citronsaft).
  • 1 tsk senap.
  • Häll vegetabilisk olja i mixerskålen och tillsätt salt och socker samt vinäger.

    Efter detta, tillsätt senap till resten av ingredienserna och bryt försiktigt ägget, försök att hålla äggulan intakt.

    Använd en mixer och vispa alla ingredienserna, börja på låg hastighet, tills du ser att massan börjar tjockna och blir vit.

    Det tar cirka 30 sekunder att vispa, varefter den färdiga majonnäsen kan överföras till en glasburk och förvaras i kylen – här kan den stå i upp till en vecka.

    Erik Andersson
    Erik Andersson
    Matlagning är min passion och mitt sätt att utforska världen. Genom mina recept vill jag dela med mig av min kärlek till skånska smaker och traditioner, samtidigt som jag experimenterar med nya ingredienser och tekniker. Följ med mig på en kulinarisk resa genom Skåne och upptäck rätter som både överraskar och inspirerar.

    LEAVE A REPLY

    Please enter your comment!
    Please enter your name here

    Mest populära

    Så detta omedelbart efter tomater: 5% av sommarborna känner till detta trick

    Ett av de bästa sätten att återställa jord efter tomater är att så gröngödsel..Vi berättar vilken gröngödsel du ska plantera efter tomater.Vilken gröngödsel...

    Hur man matar pioner just nu: erfarna sommarbor har avslöjat sina hemligheter

    Om du har pioner som växer i din dacha, så är det nu ett bra tillfälle att förbereda växterna för vintern.. En av...

    Varför gourmeter föredrar att dricka kaffe med kokosmjölk: du kommer att bli förvånad

    Många tror att människor som väljer alternativa mjölkalternativ på kaféer helt enkelt vill sticka ut från resten.. Detta är en missuppfattning. Komjölk har...

    Vad man ska göra med jorden efter att ha skördat potatis för att bli av med trådmask: pålitliga alternativ

    Vissa sommarboende har kämpat mot trådmask i flera år, men detta ger inga resultat.. Andra lyckas besegra skadedjuret på kort tid..Som det visar...

    Senaste kommentarerna