Många människor är säkra på att kött är en viktig ingrediens i fylld paprika..
Det senare kan faktiskt fyllas med en blandning bestående av grönsaker och svamp..
Åtminstone i Turkiet är detta matlagningsalternativ ganska populärt.
Och det är värt att notera att det visar sig vara en mycket aptitretande maträtt.Kanske kommer många gourmeter att gilla det mycket mer än klassisk fylld paprika.
Yulia Arkhipova, en expert på det kulinariska området för onlinepublikationen Belnovosti, en kock och bagare i den fjärde kategorin, delade receptet för maträtten.
Recept på turkisk fylld paprika
Ta en lök, skala den, skölj den med vanligt vatten och skär den i tärningar.
Hacka sedan en morot med ett rivjärn.
Efter detta, tillsätt lök- och morotskomponenterna i stekpannan.
Värm grönsaksblandningen, rör om då och då, i fyra minuter.
Tillsätt sedan 200 gram hackade champinjoner och ett par hackade vitlöksklyftor i pannan.
Den resulterande blandningen måste sjuda i ytterligare fem minuter.Överför den beredda blandningen i en djup behållare.
Efter detta, förbered 12 paprika.Ta bort ’locken’ från dem, ta bort fröna och häll kokande vatten i 10 minuter.
Medan ’kopparna’ är i varmt vatten, ta bort skalet från 3 tomater och hacka frukterna.Hacka sedan 7 potatisar med ett rivjärn.Tillsätt örter efter smak och ett par skedar gräddfil i potatis-tomatblandningen.Blanda massan väl.
Kombinera sedan de två resulterande blandningarna (grönsak-svamp och potatis-tomat).Fyllningen är klar.
Fyll paprikorna med den förberedda blandningen, lägg dem i en kastrull och täck med vatten.
Det sista steget är att stuva den fyllda paprikan.Processens längd bör vara 60 minuter.