Visst utvecklar varje hemmafru med erfarenhet sitt eget personliga recept på borscht, som inte släpper ner henne.
Genom att pröva sig fram kan man alltid hitta det perfekta sättet att göra det på.
Det är därför det är värt att lära sig hemligheterna som gör att du kan laga din drömrätt, konstaterar vår tidnings expertkock Yulia Arkhipova.
Vad de består av
Rödbetor av ’rätt’ storlek
Det är inte alla som vet att soppans färg till stor del beror på vilken storlek på rödbetan man väljer att använda.Ju mindre rödbeta, desto bättre blir borsjtjen.
Borsjtj ’gillar inte’ en stor mängd kryddor
Det är viktigt att inse att borsjtj redan har många komponenter med sina egna nyanser av smak, aromer och specificitet.Om du dessutom tillsätter en massa kryddor och örter kommer det inte att påverka soppans smak på bästa sätt.
Avsaknad av vitlök och ister
Det är viktigt att komma ihåg att dessa komponenter hjälper till att förbereda borsjtj med den ljusaste smaken: det kommer helt enkelt att vara omöjligt att motstå en sådan behandling.
Introducera därför ister med vitlök på ett obligatoriskt sätt.
Tidigare berättade vi om vad du ska laga hirsgröt på.