Gurksäsongen är i full gång, du kan unna dig några pickles.
Receptet på läckra pickles i polsk stil, som kan tillagas på två timmar, berättas av Yulia Arkhipova, en kock och bagare i den fjärde kategorin, en expert på Belnovosti online-utgåva inom matlagning.
Hur man gör saltade gurkor i polsk stil
För ett halvt kilo unga gurkor behöver du: två vitlöksklyftor, en tesked salt (med en glid), en matsked solrosolja, 1-2 msk.л.hackad färsk dill, 2 tsk.л.av någon blommahonung, 2 tsk.л.senapsfrön, 2 tsk.л. 9 procent vinäger.
Du kan också lägga till 0,5 tsk.л.röd peppar (i flingor).
Skiva gurkorna i 1-1,5 cm tjocka cirklar, blanda alla övriga ingredienser i en stor skål.
Lägg gurkorna i den resulterande marinaden, rör om, låt stå i en halvtimme i rumstemperatur, placera i kylen i en och en halv timme.
Tidigare berättade experten hur man lagar äggröra i lantlig stil.