Många föredrar att köpa tepåsar snarare än löst te..
Trots allt, då lagas drycken enkelt och snabbt: häll kokande vatten i påsen, vänta några minuter – och du är klar!.
Men inte alla vet hur man förbereder sådant te korrekt.
Det visar sig att hur länge tepåsen stannar i koppen har stor betydelse.
Påsen måste tas bort efter ett visst antal minuter.
Detta är en av hemligheterna för att få den perfekta drinken.
Hur länge ska en tepåse sitta i kokande vatten?
En expert inom det kulinariska området för Belnovosti-nätverkets publikation, kock, bagare i den fjärde kategorin, Yulia Arkhipova, svarade på denna fråga enligt följande: ’Från 3 till 8 minuter.’
Om påsen stannar i koppen i mindre än 180 sekunder kommer drycken förmodligen inte att vara tillräckligt stark: teets smak kommer att vara mycket dåligt utvecklad.
Om påsen lämnas i varmt vatten i mer än 8 minuter blir drycken obehagligt bitter.
Och om du lämnar påsen i kokande vatten i 3-8 minuter kommer drycken att bli perfekt.
Om du planerar att tillsätta mjölk till ditt te, håll påsen i kokande vatten i högst 5 minuter.