Det finns ett stort antal tips och rekommendationer angående beredning av saftiga kotletter..
De kan ibland till och med motsäga varandra, vilket bara komplicerar hemmafruarnas liv..
Därför är det värt att komma ihåg de tre viktigaste knepen för den perfekta hackade kotletten, säger vår tidnings kulinariska expert, kocken Yulia Arkhipova.
Vad är de?
Laga inte mat med bara en typ av kött
Även om du vill göra kyckling- eller nötkotletter är det ändå värt att lägga till lite fläsk.Detta kommer inte bara att lägga till saftighet, utan också göra smaken på rätten mer rik och levande.
Snåla inte med löken
För ett kilo kött måste du ta minst två medelstora lökar för att lägga till saftighet.De kan rivas, stekas eller läggas i en köttkvarn.
Men du bör definitivt inte ge upp lök.
En bit smör
Om du använder denna hemlighet kommer kotletterna alltid att vara standarden för saftighet.Du måste ta en bit smör, frysa in den, hacka den med ett rivjärn och fördela den jämnt i köttfärsen.