Många människor är övertygade om att de äter hälsosam mat om de lagar den själva.
Men detta är en missuppfattning.
Ibland, på grund av ett antal misstag, kan vi själva förbereda mycket skadlig mat.Till och med soppa kan upphöra att vara användbar, säger vår tidnings expertkock Yulia Arkhipova.
Vilka är de 3 misstag som man ska se upp för?
Endast feta köttbuljonger
Många människor anser att endast sådana buljonger är ’riktiga’ och av hög kvalitet, men denna typ av buljong bör inte konsumeras regelbundet.
Introducera därför variation genom att använda grönsaksbuljonger.
Rör om i stekpannan
Det är svårt att föreställa sig soppor utan stir-fry: nästan alla lagar det på det sättet.Stekning ökar dock inte soppans användbarhet.Om möjligt är det bättre att koka morötter och lök.
Användning av salt i stora mängder
Många människor är så vana vid översaltad mat att saltintaget verkar underskattat.Detta medför dock stora hälsorisker.
Försök därför att använda mindre salt.
Tidigare berättade vi om vilka varianter av marinad för kebab som är värda att prova.