Många vet att borscht ska vara lite ’surt’, men allt är bra med måtta.
Om surheten i borsjtj bokstavligen får dina tänder att stelna, då behöver situationen vår kontroll.
Ibland kan problemet upptäckas redan vid tillagningen, vilket gör det mycket lättare att åtgärda situationen, säger vår tidnings matlagningsexpert, kocken Yulia Arkhipova.
Vilka hemligheter hjälper till att rädda sur borsjtj?
Lägg till morötter
Denna grönsak är känd för att vara ganska söt och välsmakande, så den kommer inte att förstöra borsjten.Du kan helt enkelt koka morötterna tillsammans med resten av ingredienserna som en helhet och ta bort dem efteråt.
Eller så kan du bara lägga till den som en extra ingrediens genom att riva den i förväg och steka den separat.
Socker
Detta är det enklaste och mest logiska sättet att lösa problemet.Man måste helt enkelt uppskatta borschtens surhetsgrad initialt.Om soppan inte är särskilt sur kan du klara dig med bara en nypa socker.
Om surheten är påtaglig kan du lägga till 0,5-1 tesked.