HomeVäxterIstället för kall soppa gör jag en proteinshake.Så gott att jag kan...

Istället för kall soppa gör jag en proteinshake.Så gott att jag kan dricka det varje dag i varmt väder

Sommaren är den perfekta tiden att använda säsongens grönsaker och frukter.Just nu har de de mest värdefulla vitaminerna och mineralerna och du kan få dem fräscha nästan på varje hörn.Dessutom är det under säsongen som de är billigast och de kommer från våra inhemska grödor och importeras inte från utlandet.Detta garanterar att vi köper de färskaste och hälsosammaste grödorna.Det händer ibland att när jag går och handlar på den lokala marknaden gör mängden grönsaker och frukter att jag inte vet vad jag ska välja och sammanfattningsvis kommer jag hem laddad i öronen.Jag äter en del råa, som gurka eller tomater, några av dem lägger jag i burkar och gör konserver av gurka för vintern, och jag gör andra delikatesser till middag.Köper jag unga zucchinis och paprika brukar jag börja förbereda zucchinileccho direkt.

Men det händer ofta att jag köper mer än jag kan äta och eftersom jag inte vill att grönsakerna ska vissna och gå till spillo, förbereder jag en utsökt proteincocktail.

Proteincocktail full av grönsaker

Denna cocktail smakar lite som en kall soppa, men den tillagas mycket snabbare och kan användas som frukostersättning.Full av vitaminer och protein kommer det att tillfredsställa kroppens behov av ingredienser och ge energi under lång tid.Du kan förbereda den med dina favoritingredienser eller vad du nu har i kylen.Vårt recept är bara en inspiration för att förbereda din egen proteincocktail. Det enda som säkert måste ingå i den är keso.Det kommer att binda ihop allt och ge cocktailtätheten och uttrycket, och kommer även att ge rätt mängd protein i måltiden.Du kan välja lågfett, halvskum eller fet keso.Fet kommer att vara mest lämpligt för att ge cocktailen en sammetslen konsistens.

Recept på en morgonproteincocktail

Så om du inte känner för att äta smörgåsar eller äggröra på morgonen, förbered en mixer, keso och se vilka grönsaker du har i kylen.I vårt förslag behöver du:

  • 250 g keso.
  • 2 små malda gurkor.
  • 1 gul tomat.
  • 1 röd tomat.
  • persilja.
  • vitlökssalt.
  • paprikapulver.
  • svartpeppar.
  • Skala gurkorna och skär dem i mindre bitar.Blanchera tomaterna, ta bort skalet, ta bort den hårda stjälken och skär i fjärdedelar.Lägg gurkor, hackade tomater, persilja, salt och peppar i mixern och mixa till en tjock, sammetslen puré.Tillsätt nu den krossade kesoen och fortsätt mixa tills du får en tjock cocktail.Om konsistensen är för tjock kan du tillsätta några matskedar kallt vatten, kärnmjölk eller kefir.Smaksätt till sist cocktailen med salt och peppar.Servera omedelbart efter beredning för att inte förlora de mest värdefulla vitaminerna.

    Vad kan man göra en proteinshake med?

    Ovanstående recept är bara ett av förslagen för att förbereda en cocktail.Utöver ingredienserna som anges ovan kan du lägga till, beroende på dina preferenser:

  • morötter.
  • färsk paprika.
  • selleri.
  • dill.
  • vitlök.
  • zucchini.
  • basilika eller ruccolablad.
  • broccoli.
  • Söt proteincocktail

    Om du inte gillar grönsakscocktails kan du ersätta dem med söta frukter och tillsatser.Basen förblir keso, och istället för grönsaker, lägg till säsongens frukter och näringsämnen i mixerkoppen.Vi rekommenderar att du väljer mellan:

  • frukt (äpplen, päron, aprikoser).
  • vinbär, hallon, jordgubbar.
  • avokado.
  • valnötter.
  • mandlar.
  • spannmål (sesam, linfrö, havregryn).
  • datum.
  • honung.
  • Utförandet är detsamma som ovan.Kasta den valda frukten och tillsatserna i mixern, tillsätt vatten eller kefir vid behov, blanda och tillsätt keso till den släta massan.Smaksätt med honung, citronsaft eller annat sötningsmedel, även om frukten i sig är så söt att den kanske inte behövs.

    Ett glas av en sådan cocktail berusad på morgonen kommer att fylla dig under lång tid, och tack vare närvaron av protein och massor av grönsaker eller frukt kommer det att ge en stor dos av vitaminer och mineraler.

    Meddelande: Högerklicka här om du vill ta bort marknadsförd text

    Se även: Jag gör sockerfri kesoglass av 3 värdefulla ingredienser.Jag har alltid ett lager i kylen

    Erik Andersson
    Erik Andersson
    Matlagning är min passion och mitt sätt att utforska världen. Genom mina recept vill jag dela med mig av min kärlek till skånska smaker och traditioner, samtidigt som jag experimenterar med nya ingredienser och tekniker. Följ med mig på en kulinarisk resa genom Skåne och upptäck rätter som både överraskar och inspirerar.

    LEAVE A REPLY

    Please enter your comment!
    Please enter your name here

    Mest populära

    Så detta omedelbart efter tomater: 5% av sommarborna känner till detta trick

    Ett av de bästa sätten att återställa jord efter tomater är att så gröngödsel..Vi berättar vilken gröngödsel du ska plantera efter tomater.Vilken gröngödsel...

    Hur man matar pioner just nu: erfarna sommarbor har avslöjat sina hemligheter

    Om du har pioner som växer i din dacha, så är det nu ett bra tillfälle att förbereda växterna för vintern.. En av...

    Varför gourmeter föredrar att dricka kaffe med kokosmjölk: du kommer att bli förvånad

    Många tror att människor som väljer alternativa mjölkalternativ på kaféer helt enkelt vill sticka ut från resten.. Detta är en missuppfattning. Komjölk har...

    Vad man ska göra med jorden efter att ha skördat potatis för att bli av med trådmask: pålitliga alternativ

    Vissa sommarboende har kämpat mot trådmask i flera år, men detta ger inga resultat.. Andra lyckas besegra skadedjuret på kort tid..Som det visar...

    Senaste kommentarerna